Autosesizare imediată a autorităților: copiii din Călărași, bătuți de părinții adoptivi, au fost retrași din familie

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că micuții maltratați, aflați în plasament temporar, din localitatea Bravicea, Călărași, au fost retrași din familie. Autoritățile s-au autosesizat imediat, după ce pe rețelele de socializare un martor a publicat un video revoltător la acest caz.

separator

O fetiță a fost bătută până la sânge de către părinții adoptivi pentru că nu a făcut curățenie, iar un alt copil, din Rezina, în vârstă de 4 ani, era împins la suicid de către mama sa beată.

„Cu referire la cazul de maltratare fizică a copiilor aflați în plasament temporar (Bravicea, Călărași): Poliția și Asistența Socială au intervenit aseară imediat ce au fost anunțați despre caz. Asistența socială Călărași a retras copiii (4) din familie și i-a plasat în alt loc, unul sigur. Am dispus dimineața și sunt deja retrași și alți 3 copii rămași acolo.

Cât ține de al doilea caz din Rezina, în care mama își împingea băiețelul la suicid, poliția a intervenit rapid, băiețelul este la asistentul social în siguranță, se identifică pentru el un loc de plasament, în scurt timp intervine un psiholog pentru consultație. Mama este caz aparte, și o vor prelua pentru consult medicii. Ambele cazuri sunt investigate de poliție”, a scris Ala Nemerenco.

alte Articole interesante