Autospecialele donate de guvernul turc pentru dispersarea protestatarilor, vor fi folosite la deblocarea drumurilor în caz de intemperii și stingerea incendiilor

În cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a avut loc ceremonia oficială de transmitere din dotarea Inspectoratului General al Carabinierilor la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a două autospeciale de intervenţie, donate anterior R. Moldova de către autoritățile din Turcia.

separator
Tehnica specială va fi utilizată în activităţi paşnice pentru salvarea vieţilor omeneşti şi ajutorarea populaţiei în situaţii excepţionale.

Şeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu a menţionat că aceste unităţi de tehnică vor completa servantul de intervenţie a pompierilor şi salvatorilor şi vor fi utilizate pentru prevenirea şi lichidarea situaţiilor de risc.

Mașinile vor putea interveni pentru deblocarea traseelor în caz de intemperii, tractarea mijloacelor de transport ajunse în dificultate, dar şi intervenția la incendii.

Autospeciale vor completa servantul de intervenţii din subdiviziunile Căuşeni şi Soroca.

alte Articole interesante