Băi de gheață pentru întinerirea tenului. În ce constă secretul de frumusețe al actriței Sophia Loren

Deși are 83 de ani, Sophia Loren în continuare afișează o imagine spectaculoasă. Vedeta este cunoscută de lumea întreagă nu doar pentru talentul său inconfundabil, dar și pentru frumusețea ei deosebită. Celebra actriță recurge adesea la o anumită procedură ce îi menține tenul mereu impecabil. Aceasta își scufundă fața preț de câteva minute în apa rece, care conține și câteva cubulețe de gheață.

separator

Metoda aceasta de frumusețe aduce o mulțime de beneficii tenului, precum un aspect revigorant, elasticitate și o piele mai netedă.

Crioterapie se numește procedura și consta în expunerea tenului la frig. În opinia medicilor specialiști această practică este chiar foarte eficientă în întinerirea și mentinerea frumuseții feței.

Mecanismul de acțiune asupra pielii este unul foarte simplu: o temperatură scăzută determină mai întâi un vasospasm, dupa care se extinde brusc, determinând astfel o creștere a microcirculației și prin urmare îmbunătățește alimentarea cu sânge.

În acest proces, pielea este practic saturată cu oxigen, vitamine și microelemente, aminoacizi, care aduc schimbări pozitive la nivel celular. După un ciclu de astfel de proceduri aspectul tenului se îmbunătățește vizibil, având un aspect sănătos, ridurile fine netezindu-se, iar pielea își restabileste elasticitatea.

Ba mai mult, dezvoltarea endorfinei sau a “hormonului fericirii” este de asemenea stimulată, deci se îmbunătăteste starea de spirit dar și bunăstarea generală a organismului nostru.
Sursa

alte Articole interesante