Bețișoarele de urechi au cauzat unui bărbat două abcese pline de puroi pe mucoasa creierului

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a ajuns la spital cu complicații grave neștiind că banalele bețișoare de urechi l-au adus în această stare.

separator

Acesta a suferit dureri de cap violente și convulsii.

Paramedicii au descoperit o bucată de vată din acestea blocată adânc în urechea sa stângă.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Coventry, unde a fost supus unei tomografii cu ajutorul căreia au fost decoperite două abcese pline de puroi pe mucoasa creierului.

Bețișoarele de urechi au condus la otită externă necrozantă, o infecție bacteriană care începe în canalul urechii înainte de a se răspândi în craniu. Infecția poate provoca accident vascular cerebral.

Bărbatul, al căruia nume nu a fost dat, nu știe de cât timp se afla acolo vata de la bețișorul de urechi, însă acesta a spus medicilor că a suferit dureri ale urechii stângi și pierderi ale auzului în ultimii cinci ani.

Vata a fost eliminată sub anestezic. Pacientul s-a recuperat complet, însă doar după opt săptămâni de antibiotic intravenos.

Acesta reprezintă un exemplu extrem al genului de probleme pe care utilizare bețișoarelor de urechi le poate cauza, mai notează sursa citată. Cazul a fost detaliat în jurnalul BMJ Case Reports.

Sursa

alte Articole interesante