Bucurați-vă de natură – modalități de a vă simți bine în sezonul de înflorire

Alergiile apar atunci cînd sistemul imun identifică substanțe inofensive, precum polenul, ca fiind dăunătoare. În timp ce polenul din trandafiri sau alte plante cu flori de culori aprinse declanșează rareori simptome de alergie, polenul din iarbă, copaci și buruieni este principalul declanșator al alergiilor.

separator

Polenul sau alți alergeni se atașează la mucoasa nazală și o irită. Alergenii duc la edemațierea mucoasei – o afecțiune numită rinită alergică, alergie nazală sau febră de fân. Rinita alergică este, de obicei, cronică, simptomele de alergie aparînd fie în perioadele de vârf ale anului (sezoniere), fie indiferent de perioada din an (perene).

Producția crescută de mucus cu nas înfundat sau rinoree este cel mai frecvent simptom. Tratamentul pentru rinita alergică constă în evitarea alergenului care o provoacă. Deși acest lucru poate fi dificil cu unii factori declanșatori, este posibil să puteți reduce expunerea dvs. la aceștia. De exemplu, dacă polenul este un factor declanșator, rămâneți în încăpere atunci când cantitatea de polen în aer este mare. Știind cum au loc alergiile, puteți reuși să reduceți simptomele.

Evitați sezonul de vârf. Fiecare plantă are o perioadă specifică de polenizare. Deși clima și vremea au o influență puternică asupra cantității de polen în aer, sezonul de polenizare rămîne constant: copacii se polenizează primii primăvara, iarba se polenizează începînd cu primăvara tîrzie până la mijlocul verii, iar buruienile se polenizează la sfârșitul verii și la începutul toamnei.

Evitați alergenii. Dacă copilul dvs. suferă de alergii în perioada de înflorire, ar trebui să încercați să evitați sarcina suplimentară pentru sistemul său imunitar prin evitarea alimentelor care au un potențial alergic.

Utilizați soluții naturale pentru spălarea sinusurilor. Atunci cînd alergiile creează congestie sau infecții sinusale, o cale de ușurare este spălarea nasului și a sinusurilor. Astfel de produse, cum ar fi soluțiile izotonice cu apă de mare (picăturile nazale QUIXX baby, spray Quixx aloe, aerosol Quixx daily), elimină particulele deranjante.

Quixx baby este creat special pentru bebeluși din prima zi de viața. Concentraţia de sare din Quixx baby este adaptată la nivelurile naturale ale organismului şi, din acest motiv, este delicat pentru nasul bebeluşului dumneavoastră. Quixx baby înmoaie mucusul acumulat, uşurează eliminarea acestuia şi hidratează mucoasa nazală. Acest fapt contribuie la recuperare şi îl ajută să respire din nou liber.

Quixx® aloe conţine extract de Aloe vera, care intensifică acţiunea hidratantă a apei saline şi ajută la calmarea şi ameliorarea iritaţiei mucoasei nazale. Quixx® aloe elimină alergenii şi agenţii patogeni, reducînd timpul de expunere la ei al mucoasei nazale.

Pentru spălarea mai intensă a nasului este creat QUIXX® daily – spray nazal pentru irigare, non-medicamentos, steril şi fără miros, care ajută la ameliorarea congestiei nazale asociată sinuzitei, nasului înfundat, febrei fânului şi alergiilor, precum şi pentru îngrijirea postoperatorie a nasului.Quixx daily este delicat pentru nasul dumneavoastră, nu usucă, nu afectează şi nu modifică mucoasa nazală.

În multe cazuri, o spălare cu soluție nazală salină, ajută la subțierea mucusului și la eliminarea simptomelor alergiei. Dacă acest lucru nu ajută, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru alte modalități de a obține ajutor.

Mai multe informații găsiți pe www.quixx.md

Notă: Preparatele din gama Quixx se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Codul materialului: MD_QUI-01-2019_v01_web. Data elaborării: 27.05.2019.

Reprezentanța “Berlin-Chemie/Menarini” în R. Moldova: str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinau, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

Partenerii noștri
  • Foto: Berlin-Chemie Menarini
    Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
alte Articole interesante