În București nu mai circulă nici un troleibuz din cauza firelor pline de gheață. Vremea a făcut prăpăd!

E prăpăd în București! Imagini incredibile cu daunele provocate de copacii căzuți peste mașini, în urma ploii înghețate.

separator
O femei a fost grav rănită la cap, după căderea unui copac încărcat cu gheață, iar un bărbat a fost găsit inconștient după ce a fost lovit de un copac.

„Situaţia cu care ne confruntăm este una deosebită, cu ploaia îngheţată, cu copaci care se rup din cauza greutăţii gheţii. Avem cabluri electrice, fire electrice care se rup. Peste tot în Bucureşti sunt copaci căzuţi şi crengi căzute şi oamenii sună ca să vină să fie degajate. Nu avem cum să trimitem la 200-300 de intervenţii pentru copaci căzuţi, simultan, în acelaşi moment. Oamenii să aibă răbdare, să nu sune repetat la 112, ca să nu blocăm alte urgenţe reale, incendii, cazuri medicale şi altele”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la Antena 3.Sistemul de urgenţă 112 este suprasolicitat, autoritățile solicitându-le oamenilor, printr-un mesaj pe sistemul RO-ALERT, să sune doar în caz de accidente cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa.

Totodată, toate troleibuzele au fost retrase în depouri, sâmbătă, începând cu ora 16:50, după ce numeroase defecțiuni au apărut la liniile de contact din cauza condițiilor meteo extreme. Reprezentanții Societății de Transport București au anunțat că au fost introduse linii de navetă de autobuz, numai pentru zonele în care nu existau alternative pentru călătorii liniilor de troleibuz și tramvaie.

sursa

alte Articole interesante