Abonează-te și primește săptămânal cele mai bune articole pe adresa ta de email

Calculator ovulație și sarcină

Calculatorul ovulaţiei este cea mai eficientă modalitate de afla care este cea mai fertilă perioadă a ta, astfel încât şansele de a rămâne însărcinată să fie maxime. Înainte de utilizarea calculatorului ovulaţiei, trebuie să ştii cu exactitate atât data de început a ultimei tale menstruaţii, cât şi durata ciclului tău menstrual.

Pentru ca acest calculator să funcționeze cât mai eficient, fii foarte atentă la întroducerea cât mai corectă a datelor.

Atenţie
Pentru a şti cu siguranţă durata ciclului tău, trebuie să calculezi numărul de zile dintre data de început a unui ciclu menstrual şi data de început al următorului ciclu. Durata normală a unui ciclu este de 28 de zile, dar aceasta poate varia şi între 12 şi 35 de zile.

Specificați datele

Rezultat test

Atenție: zilele în care există șanse mari să rămai însarcinată sunt cu 4-5 zile înainte de ovulație și 1-2 zile după ovulație.

De ce 4-5 zile înainte de ovulație?
Spermatozoizii pot supravețui în uter și în trompele uterine până la 4-5 zile. Și dacă înainte de ovulație cu 4 zile ai avut un contact sexual neprotejat, este posibil ca unul dintre spermatozoizi să fi supraviețuit și să fecundeze ovulul în momentul în care acesta este eliberat de ovar.

De ce 1-2 zile după ovulație?
Ovulul trăiește 24 de ore, timp în care orice contact sexual neprotejat poate duce la o sarcină.

Date cu risc de avort
Date aproximative la care ar trebui să mergeți la medic

Numărul săptămânii de sarcină la o anumita dată

Data la care veți avea un anumit număr de săptămâni de sarcină

Când trebuie conceput copilul pentru a naște la o anumită dată

unicamd

Horoscop Unica