În Canada, pomii sunt protejați de viermi prin metoda ,,confuziei sexuale”

În țările dezvoltate, agricultura și siguranța alimentației avansează cu pași revoluționari. Tot mai mulți consumatori optează pentru alimente și produse organice, cultivate în condiții ecologice, de aceea producătorii sunt tentați să găsească metde noi, inofensive, de luptă împotriva dăunătorilor agricoli.

separator

În Canada, livezile și pomii nu sunt stropiți încontinuu cu pesticide și otrăvuri chimice. Pentru combaterea viermilor și a larvelor se folosește o metoda uimitoare – tehnica ,,confuziei sexuale”. 

,,Mărul este una din nu foarte multele mândrii ale Quebecului. Dar după ce la cursul de nutriție am văzut mărul în topul celor mai intoxicate cu chimicale produse, am început să pun întrebări fermierilor. Unul mi-a spus că este imposibil să aibă roadă bună, dacă nu prelucrează pomii de minim 15 ori pe sezon. De asta se recomandă ca merele să fie foarte bine spălate.

Noi însă am mers în cel mai apropiat sat de livezi de mere, unde am dat de o livadă bio. Merele-s mai mărunțele și imperfecte. Și-s crescute, folosindu-se tehnica “confuziei sexuale”. Adică mici difuzoare de feromoni sunt repartizate prin livadă, pentru a induce în eroare masculii de dăunători și a-i împiedica să găsească femelele pentru a se înmulți. Astfel se reduce populația de viermi și crește roada de mere. Iar noi nu ne otrăvim cu fructe”, a comunicat Nata Albot pe pagina sa de facebook.

Urmăritorii virtuali s-au arătat încântați de această idee, mulți și-ar dori ca metoda să poată să fie aplicată și la noi în țară.

alte Articole interesante