Catastrofă. Trei milioane de hectare de pădure ard în Siberia

Zona arctică trece prin cel mai dificil sezon de incendii din istorie, cu flăcări uriaşe în Groenlanda, Siberia şi Alaska ce produc fum vizibil din spaţiu potrivit news.ro.

separator

Regiunea a înregistrat cea mai călduroasă lună iunie din istorie. De la începutul acelei luni, peste 100 de incendii de vegetaţie au ars Cercul Arctic. În Rusia, au izbucnit astfel de incendii în 11 dintre 49 de regiuni, scrie The Guardian.

Organizaţia Mondială Meteorologică (WMO), serviciul de monitorizare climatică a Naţiunilor Unite, a spus că acestea sunt „fără precedent”. Cele mai mari flăcări, cauzate – după cum cred specialiştii – de fulgere au fost în Irkutsk, Krasnoyarsk şi Buryatia. Vântul duce fumul departe, astfel că în Novosibirsk, cel mai mare oraş din Siberia, a fost afectată calitatea aerului. Astfel de incendii pot dura zile sau luni şi produce cantităţi semnificative de gaze cu efect de seră. „Acestea sunt unele dintre cele mai mari incendii de pe planetă, unele dintre ele afectând o suprafaţă mai mare de 100.000 de hectare”, a spus Smith, scrie stiripesurse.ro.

O tânără din Rusia, originară a locurilor, a comentat situația devastatoare din Siberia, făcând o comparație cu incendiul de la Notre Dame din Paris, care a fost mediatizat intens și când o lume întreagă s-a cutremurat și au făcut donații. Tânăra nu are nimic împotriva acestui fapt, însă se declară extrem de dezamăgită că autoritățile din Rusia nu i-au în serios pagubele și amploarea incendiilor din Siberia.

,,Ard 3 milioane hectare de pădure în Siberia
În Siberia, animalele sălbatice, păsările și pădurea în care trăiesc ard cu o viteză incredibilă.
Modul de urgență nu este introdus.
Toate orașele sibiene se sufocă de fum.
În Abakan, a doua săptămână nu există soare din cauza smogului.
Lumea și noi toți trăim ca și cum nimic nu se întâmplă.
Scuipă ???!
Multe surse de informații, știri răspândite local în toată Siberia … pădurea este aprinsă ((((
… aceștia sunt doar copaci, care produc doar oxigenul pe care îl respirăm, pădurea este doar o casă
pentru milioane de viețuitoare vii, pădurea este doar o sursă vastă de resurse.
Dacă acesta nu este culmea cinismului și a absurdului, cum să-l numim ?!
Cu o astfel de lume și cu noi, lumea s-a terminat … (((🙏✊🏻)”, scrie Svetlana.

Sursa foto: Facebook/Светлана Царькова

alte Articole interesante