Catherine Zeta Jones a purtat o ie, care a stârnit discuții aprinse între românce și ucrainence

Catherine Zeta Jones a publicat pe contul său de Instagram o fotografie în care apare alături de soțul său, Michael Douglas, în timpul unei vacanțe. Celebra actriță poartă o ie care a stârnit discuții aprinse între românce și ucrainence pe rețelele de socializare.

separator
Actrița a îmbrăcat o ie cusută cu modele populare. Cămașa actriței pare a fi românească, de aceea mai multe internaute s-au sesizat, dar vecinele de la nord au sărit spunând că este ucraineană.

Disputa a fost clarificată până la urmă de creatoarea bluzei, Vita Kin, un designer ucrainean care realizează haine inspirate din cultura populară.

,,Foarte frumoasă bluza. În română se numește ie tradițională”, a fost unul dintre numeroasele comentarii postate de românce la fotografia actriței. Drept răspuns, ucrainencele au spus că de fapt este o bluză tradițională din țara lor.
,,Este o haină tradițională din Ucraina. Se numește „vyshyvanka”. E minunat să te văd îmbrăcată în ea’, a răspuns o ucraineancă.

După numeroasele comentarii, contul ,,La Blouse Roumaine” a clarificat lucrurile.. Designerul este ucrainean, dar modelul se apropie foarte mult de iile românești din Transilvania și Banat. Chiar și Vita Kin a recunoscut că sunt asemănătoare. La scurt timp după aceea, pagina de Instagram a creatoarei bluzei a distribuit fotografia cu cuplul de la Hollywood.

sursa

alte Articole interesante