Caz cutremurător. Un copil de 9 ani a fost omorât în bătaie de mama sa

Luca, un băieţel de nouă ani din Cluj, omorât în bătaie de mama sa, a lăsat în urmă o mare durere, şi o mulţime de întrebări fără răspuns, relatează stirileprotv.ro.

separator

A fost îngropat ieri, plâns de oamenii care l-au iubit mult şi l-au îngrijit în primii ani de viaţă. Au rămas în urmă doi fraţi care nu îşi vor vedea prea curând mama. Iar ancheta este departe de final. Consiliul Judeţean Cluj cere o monitorizare mai atentă a copiilor vulnerabili şi chiar schimbarea legii, în cazul părinţilor cu probleme psihice care îşi cer copiii înapoi, de la stat.Destinul băieţelului a fost greu încercat, de când Luca a văzut lumina zilei. A fost abandonat împreună cu fâţele lui geamăn, imediat după naştere. O vreme au fost crescuţi într-o casă familială, dar în urmă cu 5 ani mama celor doi copii i-a cerut înapoi. Cu toate că femeia avea retard mintal şi un trecut presărat cu episoade de agresivitate, autorităţile i-au încredinţat copiii, fără să ia în calcul vreun pericol.

Mama care și-a ucis în bătaie băiatul avea retard psihic. De ce i-a fost încredințat copilul?!

În ultimii ani, doar vecinii ştiau calvarul gemenilor, bătuţi şi umiliţi de mama lor. Însă nimeni nu a intervenit. Iar sâmbătă, după 8 ore de agonie, copilul bătut crunt, s-a stins… Imediat femeia a fost arestată.

Sfârşitul băieţelului i-a îndurerat pe toţi. Asociaţia la care mergea Luca, zi de zi, după şcoală, să mănânce şi să-şi facă lecţiile, s-a ocupat acum de înmormântare.

Direcţia pentru protecţia copilului Cluj se află sub ancheta Consiliului Judeţean care a cerut un audit. Autorităţile vor, printre altele, schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte reintegrarea copiilor în sânul familiilor cu probleme de sănătate mintală.

alte Articole interesante