Cazul copilului de 11 ani care a murit de rabie. Au sosit rezultatele analizelor din Franța

Moartea băiatului de 11 ani din Stăuceni, care a decedat la mijlocul acestei luni, la câteva zile după ce a fost mușcat de un câine, a survenit din cauza rabiei.

separator

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că a primit rezultatele de laborator de la Centrul de referință pentru rabie la Institutul Pasteur, Franța (WHO Collaborating Center, for Research and Reference for Rabies) care au confirmat diagnosticul de rabie în cazul copilului.

Pentru confirmarea cazului de rabie, în Franța a fost trimis material biologic de țesuturi, iar laboratorul a efectuat analiza biopsiilor cerebrale și ale pielii colectate la pacient în faza post-mortem prin testul direct cu anticorpi fluorescenţi.

Institutul Pasteur din Franța va oferi suport autorităților de la Chișinău și pentru stabilirea tulpinilor de virus care circulă în Republica Molodva, deoarece astfel de date nu existau până acum, scrie ziarulnational.md.

Băiatul fusese mușcat de câine pe 7 iulie și medicii afirmă că acesta a fost adus la spital târziu, peste o săptămână, când nu a mai putut fi salvat.

alte Articole interesante