Ce fac femeile chineze condamnate la moarte, înainte de execuție!

În anul 2003 un fotograf anonim a primit autorizaţie să intre într-o închisoare de maximă securitate pentru femei din oraşul industrial Wuhan, din centrul Chinei.

separator

Bărbatul a realizat o serie de fotografii emoţionante, însă nu a putut niciodată să le dea publicităţii deoarece autorităţile chineze i-au interzis, să le publice din teama că imaginile vor evoca… simpatie în randul publicului pentru femeile condamnate la moarte!

În una din poze se vede cum o femeie tânără sta pe jos cu picioarele încrucişate şi râde în timp ce este hrănită cu fructe. O altă prizonieră este îmbrăcată într-o pijama roz și dă în cărţi…

Acestea sunt doar câteva imagini care înfăţişează viața “obişnuită” a femeilor dintr-o închisoare din China, care la câteva ore, sau la câteva minute, după ce au fost făcute aceste fotografii, fiecare dintre cele patru femei au fost conduse într-o curte de beton şi executate…

Donggui, o altă prizonieră în acea dimineaţa, la ultima masă, a mâncat o supă de fasole verde, un burger de la McDonalds cu cartofi prăjiţi şi o îngheţată.

Înainte de a fi escortată spre locul execuţiei, a mai primit câteva felii de fructe de la un gardian. Și tot cu ajutorul gardianului, Donggui şi-a făcut unghiile cu ojă roşie!

Într-o altă celulă, Juhua îşi scrie testamentul, iar Xiuling şi Qingxiu se joacă cărţi la câțiva metri distanţă. Fotograful îşi aminteşte că Xiuling a fost foarte „agitată” în timpul nopţii.

Ultimele fotografii le arată pe deţinute în timp ce intră în curtea de execuţie şi se alătură unui rând de 16 femei condamnate la moarte. Unele dintre ele au picioarele legate, iar Xiuling este sprijinită de un gardian deoarece nu poate să se oprească din plâns. După câteva minute, femeile au fost împuşcate.

 Fotografiile cu aceste femei condamnate la moarte au fost publicate pentru prima dată în 2011, pe postul Phoenix TV din Hong Kong. A fost pentru prima dată când au apărut fotografii cu prizonieri chinezi condamnaţi la moarte înainte de momentul execuţiei, după cum a relatat Daily Mail. Autorităţile comuniste sunt foarte precaute cu privire la pedeapsa cu moartea, deoarece China este ţara care efectuează cele mai multe execuţii anual.

 Sursa: http://www.evz.ro

alte Articole interesante