Ce interval de timp este bine să existe între două sarcini

Părinţii care îşi doresc al doilea bebeluş ar trebui să respecte un anumit interval de timp între cele două sarcini. Medicii spun că acest lucru este în favoarea sănătăţii mamei, dar şi a micuţului.

separator
s560x316_mama_copil

Potrivit specialiştilor în sănătate, este potrivit ca o femeie să aştepte cel puţin 18 luni de la naşterea primului copil, pentru a rămâne din nou însărcinată. Astfel, diferenţa minimă de vârstă dintre doi fraţi ar trebui să fie de cel puţin 2,25 ani.

Acest interval de timp este esenţial pentru sănătatea mamei şi a copilaşului. Femeia are nevoie de timp pentru a-şi reveni după o naştere, fie că este vorba de o naştere pe cale naturală sau cezariană.

Mai multe studii efectuate până în 2006 au constatat că femeile care rămân însărcinate la scurt timp după naşterea primului copil, în termen de 6 luni, faţă de 18-23 de luni după nașterea anterioară, riscă să nască următorul bebeluş mai repede, printr-o naştere prematură, dar şi să nască copilul cu greutate mică la naştere. În acest caz poate exista şi riscul  unor defecte de naştere sau  probleme comportamentale, mai spun medicii.

Aşadar, este ideal ca o mamă să aştepte cel puţin 18 luni, chiar doi ani, înainte de a rămâne din nou însărcinată.

În acelaşi timp, este posibil ca părinţii să nu dorească să aştepte prea mult între cele două sarcini. Datele cercetărilor arată că bebeluşii ale căror mame au rămas însărcinate la un interval de timp mai mare de 5 ani după ultima naştere, de asemenea, un avut un risc mai mare de naştere prematură şi greutate mică la naştere.

alte Articole interesante