Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must?

Mustul din struguri nu are doar un gust plăcut. Acesta este cunoscut și pentru beneficiile sale asupra organismului. Cercetările au arătat că mustul este o licoare plină de substanțe nutritive: conține resveratrol, un antioxidant care lupta cu bolile de inima, dar și cantități importante de vitamina A, B1, B2 și minerale.

separator

Mustul de struguri energizează și hidratează organismul. Deși este bogat în calorii, mustul nu contribuie la îngrășare, deoarece, în același timp, are proprietatea de a echilibra apetitul și a reduce senzația de foame. Află și alte beneficii ale mustului de struguri:

– resveratrolul are grijă de sănătatea vaselor de sânge, iar consumul moderat menține sănătoase vasele de sânge pe termen lung, protejând vasele de sânge împotriva inflamațiilor, crește toleranță la glucoză și împiedică instalarea afecțiunilor cardiace.

– polifenolii, alte substanțe benefice conținute de strugurii negri, previn formarea cheagurilor de sânge;

– mustul mai are și proprietăți purificatoare, diuretice și depurative, fiind recomandat persoanelor care suferă de constipație și balonare;

– datorită conținutului mare de vitamine și minerale, mustul ajută la ameliorarea stării de astenie, des întâlnită în perioada în care vremea se răcește și ziua începe să aibă mai puține ore de lumină.

sursa

alte Articole interesante