Cele mai înțelepte citate despre dragoste, viață și femeie ale scriitorului Erich Maria Remarque

Erich Maria Remarque, născut pe 22 iunie 1898, în Osnabrück, Germania, este unul dintre cei mai cunoscuți și populari autori de literatură germană din toate timpurile. Multe din operele scriitorului au fost ecranizate, acestea evocând dragostea și războiul, soarta oamenilor, voința și credința. Citatele geniale ale sciitorului german Erich Maria Remarque dezvăluie adevăruri simple, dat atât de importante.

separator

1. Despre fericirea ta poți vorbi cinci minute, nu mai mult. Nu ai nimic de spus, cu excepția faptului că ești fericit. Iar despre nenorociri oamenii pot vorbi toată noaptea.

2. Atât timp cât omul nu renunță, el este mai puternic decât soarta sa.

3. Omul tău nu este cel căruia îi este bine cu tine – multora le poate fi bine cu tine. Omul tău este cel care se simte rău fără tine.

4. Numai nefericitul știe ce este fericirea.

5. De fapt, omul este cu adevărat fericit numai atunci când atrage mai puțină atenție timpului și când nu este condus de frică. Și chiar dacă ești condus de frică, poți să râzi. Ce-ți mai rămâne de făcut?

6. Fericirea este cel mai incert și cel mai costisitor lucru din lume.

7. Cea mai mare ură apare pentru cei care au reușit să-ți atingă inima, iar apoi să-ți scuipe în suflet.

8. Cel mai puternic sentiment este dezamăgirea. Nici supărarea, nici gelozia și nici măcar ura … după ele în suflet rămâne măcar ceva, după dezamăgire – e goliciune.

9. Stăteam alături de ea, o ascultam, rădeam și mă gândeam: ”Cât e de groaznic să iubești o femeie și să fii sărac.”

10. Se spune că cel mai greu lucru este să trăiești în primii șaptezeci de ani. Apoi totul decurge bine.

11. Conștiința de obicei îi mustră pe cei care nu sunt vinovați.

12. Femeia nu este un mobilier; ea este o floare. Ea nu vrea seriozitate. Ea vrea cuvinte dulci. E mai bine să-i spui ceva plăcut în fiecare zi, decât să lucrezi pentru ea toată viața cu o frenezie deranjantă.

13. Dragostea nu tolerează explicațiile. Ea are nevoie de acțiuni.

14. Cred că femeia nu trebuie să-i spună bărbatului că îl iubește. Despre asta, vorbesc ochii ei strălucitori și fericiți. Ei sunt mai elocvenți decât toate cuvintele.

15. Banii nu aduc fericirea, dar acționează extrem de liniștitor.

16. Niciun om nu poate deveni mai străin, decât cel pe care l-ai iubit în trecut.

sursa

alte Articole interesante