Celebrul actor Rutger Hauer a murit, la vârsta de 75 de ani

Rutger Hauer a murit pe 19 iulie în Olanda şi a fost înmormântat miercuri în secret în ţara sa natală, Olanda. Actorul, celebru pentru rolul din ,,Blade Runner”, unde a improvizat celebrul monolog din punctul culminant al filmului, avea 75 de ani.

separator
În ceea ce priveşte cauza decesului, familia a precizat doar că Rutger Hauer a murit “după o scurtă boală”, scrie Variety, citată de știrileprotv.ro.

Rutger Hauer a fost unul dintre actorii care i-au încântat pe fanii filmelor de acțiune decenii întregi. Olandezul a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști europeni, fiind distribuit în zeci de producții hollywoodiene.Rutger Hauer s-a născut pe 3 Septembrie 1949. El a jucat în filmul istoric de renume mondial „Evadare din Sobibor”, fiind în rolul principal, în pielea eroului rus Alexander Pecherski. Chipeș, energic și fluent în mai multe limbi, Hauer si-a facut prima apariția la sfârșitul anilor ’60 în Olanda.

„El a alcătuit topul starurilor olandeze în 1973 împreună cu Monique van de Ven în drama explozivă erotică a lui Verhoeven, „Delightul turc”, care a devenit o lovitură de box-office și a obținut un semn de Oscar ca cel mai bun film străin. A debutat pe micul ecran, ca ofițer nazist, Albert Speer, în adaptarea pentru tv din 1982 a cărții lui Speer „În interiorul celui de-al Treilea Reich”.

Alte filme celebre în care a apărut: Wedlock, Sin City, Confessions of a Dangerous Mind, Ladyhawke, Buffy the Vampire Slayer, The Osterman Weekend, The Blood of Heroes, Batman Begins, Hobo with a Shotgun, and The Rite, potrivit a1.ro.

alte Articole interesante