CentoNIPT: cea mai sigură și accesibilă metodă de excludere a anomaliilor cromozomiale la făt

Aproximativ 1% din copii se nasc cu anomalii cromozomiale, ce duc la dizabilități și/sau retard mental. Acestea includ trisomiile perechilor de cromozomi, cum ar fi: sindroamele Down, Edwardas, Patau, precum și aneuploidia sau modificări ale numărului cromozomilor sexuali, care sunt cauzele sindroamelor Turner, Klinefelter, Jacobs etc.

separator

Pentru a evalua riscul acestor anomalii genetice periculoase, medicii obstetricieni-ginecologi recomandă femeilor însărcinate să efectueze așa-numitele screening-uri biochimice („dublu” și „triplu test”). Din păcate, aceste teste nu posedă un grad înalt de sensibilitate, ceea ce înseamnă că nu pot exclude în mod sigur riscul unor boli grave la viitorul beneluș.

Din fericire, o nouă generație de teste de screening prenatal non-invazive, NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing) se efectuează în întreaga lume, pentru a determina riscul ca fătul să se nască cu anumite anomalii genetice. NIPT are un nivel ridicat de sensibilitate și specificitate, mult mai mare decât în cazul testelor de screening biochimic.

 

 

Valoarea oricărui test NIPT este cât de sigur poate exclude o anomalie cromozomială la făt absentă sau poate detecta o anomalie, dacă este prezentă.

O altă caracteristică importantă a testului NIPT este costul, care, de altfel, determină disponibilitatea practică a acestuia pentru femeile însărcinate din Moldova, unde prețurile pentru testele NIPT oferite de diferite laboratoare variază între 12.000 și 18.000 de lei sau mai mult.

După o analiză comparativă minuțioasă a tuturor testelor utilizate în lume la ora actuală, laboratorul medical Alfa Diagnostica a lansat pe piață testul CentoNIPT, ce utilizează tehnologia Illumina VeriSeq ™ NIPT Solution (Illumina – cea mai mare companie americană de biotehnologie din lume).

CentoNIPT are caracteristici excelente și un preț de doar 7.000 de lei, ceea ce îl face cel mai sigur și accesibil test pentru screening-ul genetic prenatal în Moldova!

Mai multe informații despre CentoNIPT pot fi găsite pe site-ul de specialitate www.centonipt.md, care aparține laboratorului Alfa Diagnostica.

Web: Alfa Diagnostica

Adresa: sector Centru, str. Testemițeanu, 21
Telefon: 022 82 44 44, 078 85 44 44

Adresa: sector Râșcani, str. A. Russo, 15
Telefon: 022 909 104

Adresa: sector Botanica, str. A. Decebal, 72/6
Telefon: 022 909 105

Adresa: orașul Bălți, str. Decebal, 126/4
Telefon: 0231 81 777

Partenerii noștri
alte Articole interesante