Chirurgul basarabean Igor Tudorache a realizat cel de-al treilea transplant pulmonar din România

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a efectuat al treilea transplant de plămâni, din acest an, informează Administrația Spitalelor din România.

separator

Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare.

Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni, intervenția fiind asistată de către chirurgul basarabean Igor Tudorache, care este șeful Centrului de transplant pulmonar din Hanovra, Germania. Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

,,În an centenar, noi românii facem transplanturi pentru români”, a declarat dr.Narcis Copcă.

Managerul spitalului mai spune că asemenea intervenții chirurgicale extrem de dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experiență în domeniu. Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai efectuat alte două transplanturi de plămâni, anul acesta. Cei doi bărbați care au beneficiat de plămâni se simt foarte bine”, se menționează în comunicat.

alte Articole interesante