În Chișinău va mai apărea o sculptură. Cum va arăta?

În curând, în Capitală va fi montată o nouă lucrare. Sculptorii moldoveni au prins aripi și inspirație pentru a realiza lucruri inedite în beneficiul orașului. După cele două statui ce reprezintă doi îndrăgostiți, amplasate pe strada pietonală Eugen Doga din Capitală, va fi dezvelită o nouă sculptură.

separator

Este vorba despre o sculptură ce reprezintă doi tineri care se plimbă pe skateboard. Lucrarea este realizată de tânărul sculptor Petru Glavan și va amplasată în Parcul „Valea Morilor” la mijlocul lunii decembrie.

,,O să fie patru figurine: un băiat, o fată, un câine și un skateboard. Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare”, a declarat Petru Glavan pentru moldnova.eu.

Compozițiile din bronz, atât cea de pe strada pietonală Eugen Doga, cât și cea care urmează să fie adusă în Parcul „Valea Morilor”, fac parte din proiectul „Sculpturi care te privesc în ochi”, susținut financiar de către Efes Vitanta Moldova Brewery. Ambele compoziții au costat 500.000 de lei.

alte Articole interesante