Cine este moldoveanul care încasează o pensie de 225.000 de lei pe lună?

În Moldova, există un pensionar care primește o pensie de 224.197 lei și 15 bani. Nu se știe cine este persoana.

separator
Acest lucru a fost dezvăluit de deputatul Iurie Renita, care a solicitat date suplimentare de la Fondul Național de Asigurări Sociale (CNAS). Potrivit acestuia, beneficiarul unei astfel de pensii este o persoană asigurată care lucrează activ în sectorul bancar, potrivit agora.md.

„Este incredibil cum se poate obține o pensie atât de mare în cea mai săracă țară din Europa”, a scris parlamentarul pe Facebook, menționând că va publica ulterior mai multe date de la CNAS.

Din tabel se vede că un număr de patru moldoveni primesc pensii lunare în valoare de peste 100 de mii de lei. O persoană primește mai mult de 90 de mii de lei, respectiv mai mult de 70 de mii de lei pe lună. Două persoane primesc o pensie lunară de peste 60 de mii de lei, iar alte trei persoane primesc peste 50 de mii de lei. Pensii de la 40 la 50 de mii de lei sunt primite de 14 moldoveni.

De remarcat este faptul că, chiar și după o indexare de 5,3%, care a avut loc în Moldova în aprilie 2019, cea mai mică pensie din Republica Moldova este de aproximativ 1080 de lei.

alte Articole interesante