Cine i-a omorât pe cei doi adolescenți din Hâncești. Detalii șocante

A fost reținut un suspect în cazul celor doi adolescenți, de 15 și 17 ani, care au ars de vii într-o casă din Hâncești. Potrivit poliției, este vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani, din satul Caracui. Individul a făcut cunoștință cu victimele pe internet și a mers la ele acasă.

separator
Au băut împreună, după care între ei a apărut o ceartă. Individul furios i-a lovit cu un topor pe cei trei adolescenți, iar ulterior a dat foc la casă. Oamenii legii au emis astăzi un comunicat:

„Poliţiştii de comun cu procurorii, au reţinut un bărbat, suspectat de omorul celor doi adolescenţi de 15 şi 17 ani, din Mereşeni, Hânceşti, care au ars, după ce casa în care se aflau a fost mistuită de flăcări.

Ttragedia a avut loc pe 25 noiembrie curent, ora 00.35, când poliţia a fost sesizată că în satul Mereşeni arde o casă. Imediat la faţa locului s-a deplasat echipajul 112, membrii grupei operative, care împreună cu pompierii au întreprins măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în locuinţă fiind depistate cadavrele a doi minori de 15 şi, respectiv, 17 ani. La fel, a fost depistat şi un tânăr de 18 ani, cu leziuni cranio-cerebrale, cauzate de un obiect dur contondent, ultimul fiind internat în stare gravă în Secţia Reanimare a spitalului din Hânceşti.

În timpul cercetării s-a stabilit că, de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor şi un topor. Pentru stabilirea circumstanţelor cazului, a fost creat un grup de lucru, format din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi de investigaţii ai IP Hânceşti. De asemenea, a fost iniţiată o cauză penal pentru omorul intenţionat a două persoane minore.

În cadrul acestei cauze penale a fost dispusă efectuarea mai multor acţiuni de urmărire penală, inclusiv: expertiza medico-legale a cadavrelor, expertiza dactiloscopice a bunurilor ridicate în cadrul cercetării la faţa locului şi altele. În urma acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţie, aseară a fost identificat şi reţinut preventiv, pentru 72 de ore, un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani.

Urmare a percheziţiei efectuate la domiciliu suspectului, au fost predate benevol telefoanele mobile ale victimelor. Totodată, a fost depistat şi ridicat un topor, care se presupune a fi obiectul comiterii crimei.

Fiind audiat, acesta şi-a recunoscut vina, declarând că, cunoscuse victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după care s-au înţeles să se întâlnească pe 24 noiembrie, la domiciliul uneia dintre acestea din satul Mereşeni, unde s-au distrat şi servit băuturi spirtoase. În urma unor neînţelegeri, între ei s-ar fi iscat un conflict, bănuitul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a incendiat casa. În continuare, acesta a aruncat toporul şi a plecat acasă.”

alte Articole interesante