Constatare alarmantă: copiii ,,fumează” 150 de țigări pe an, într-o casă cu fumători

Dacă eșți fumător, micuții tăi sunt expuși, de asemenea, la efectele nocive ale fumului de țigară. Copiii sunt ființe vulnerabile, iar părinții trebuie să aibă grijă de sănătatea fizică și de bunăstarea lor.

separator

Copiii care stau în preajma persoanelor care fumează sunt afectați de infecții respiratorii și ajung mai des la spital decât micuții care locuiesc în case în care nu se fumează. Nu trebuie uitat că una din 5 femei însărcinate fumează în timpul sarcinii, afectând direct sănătatea bebelușului.

Un studiu privind expunerea la tutun s-a publicat în revista de profil a Societățîi Spaniole de Pulmonologie și Chirurgie Toracică (SEPAR). În cadrul cercetării s-a constatat că micuții ai căror părinți fumează primesc o doză anuală de nicotină că și cum ar fuma ei între 60 și 150 de țigări pe an, în funcție de nivelul de expunere.

Nu-ți poți imagina copilul tău fumând? Dacă fumezi în fața lui, e ca și cum ar fi făcut-o cu tine.

În orice locuința în care se fumează există niveluri ridicate de nicotină, iar copiii sunt mai vulnerabili decât adulții la efectele fumatului. Vulnerabilitatea lor este cauzată de faptul că au o greutate mai mică, și, în plus, un micuț sub doi ani petrece de obicei aproape tot timpul cu părinții săi.

Dacă copiii sunt expuși la fumul de tutun din mediu, adică sunt fumători pasivi, în viitor vor avea toate șansele să sufere de infecții ale tractului respirator acut, infecții otorinolaringologice (afecțiuni ale urechii, nasului, gâtului, cailor respiratorii superioare, sinusurilor), astm și chiar de cancer.

Obișnuință de a fuma a femeilor gravide poate provoca, de asemenea, probleme grave de sănătate bebelușului. Cum îi afectează pe copii? Potrivit studiului, există multe consecințe foarte grave pentru cei mici expuși la fumul de țigară:

-probeleme cu respirația în primii doi ani de viață;
-infecții respiratorii;
-infecții cum ar fi bronșiolita;

Este necesar că părinții să fie conștienți de consecințele grave pe care le are acest obicei atât pentru ei, cât și pentru copiii lor. Consecințele fumului activ, dar și pasiv, sunt la fel de dăunătoare.

sursa

alte Articole interesante