Copiii intoxicați la stațiunea de odihnă de la Sergheevca nu sunt moldoveni

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a venit cu o reacție, după ce în presă a apărut informația precum că la tabăra de vară „Medic 2”, din orașul Sergheevca, care ar aparține instituției de la noi, s-au intoxicat 50 de copii și 2 adulți.

separator
„Cu referire la materialele jurnalistice apărute în presa locală și cea ucraineană în data de 12 iulie 2019, privind intoxicarea copiilor aflați la Baza de odihnă și de întremare a sănătății „Medic-2” din orașul Sergheevca, regiunea Odesa, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă informează că, deși Baza aparține instituției noastre, din anul 2008 este dată în locațiune și gestionată de către autoritățile locale din Ucraina. Astfel, Universitatea nu este responsabilă de activitatea acestei entități.

Potrivit informației Centrului de Laborator Regional Odesa, de pe 12 iulie curent, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harcov.

Vă asigurăm că, imediat ce instituția noastră va deține și alte informații, vom reveni cu detalii în vederea elucidării obiective a acestui caz”, se arată în comunicatul emis.

alte Articole interesante