Cu drag de mama: Lenuța Burghilă, interpretă

Temelia fiecăruia dintre noi se formează în copilărie, când cel mai bun dascăl ne este mama. Sfaturile ei ne construiesc pe noi, cei de mai târziu. Interpreta Lenuța Burghilă are o activitate artistică bogată. Chiar dacă ritmul vieții o poartă pe căi și drumuri multe, acasă, la Vărzăreştii Noi, Călăraşi, mereu o așteaptă Mama, cu brațele deschise pline de dor.

separator

,,Mama este o luptoare, o femeie cu mâinile calde și muncite. Și are o pasiune la care nu renunță, chiar dacă a trecut pragul vârstei de 75 de ani. Îi place să coase haine, chiar și acum dacă vede o bucată de stofă zămislește în gând idei și schițe și când te uiți… rochia nouă e gata pentru a merge la biserică.

Mama a fost mereu o bună gospodină, o enciclopedie de sfaturi și vorbe înțelepte. De la mama am învățat să gătesc. Să-mi iubesc copiii. I-aș dori ani frumoși de viață lungă și sănătate!

În copilărie, îmi amintesc de mama și mirosul pâinei fragede scoase din cuptor.

Apoi, ne cocea pateuri, biscuiți și bezea. Și noi o ajutam, pe rând, să bată albușurile cu zahăr pentru bezele. Era deliciul copilăriei noastre… Mama, indiscutabil, este ființa cea mai importantă din viața fiecăruia. Este unică și sfântă. Alături de cei 6 frați, îi doresc mamei să trăiască un veac!”

alte Articole interesante