Alarmant! Cum au fost surprinși copiii dintr-o grădiniță, atunci când au fost lăsați fără supraveghere

Copiii unei grădiniţe din Capitală au fost surprnși „baricadați” pe pervazul unui geam deschis, la etajul doi. Vreo șapte copii au urcat pe geam, fiind lăsați singuri în sala de grupă. Imaginile s-au distribuit rapid în rândul părinților, pe Viber.

separator

O mamă al cărei copil nu frecventează la moment grădinița a trecut prin preajmă și a văzut că geamul era deschis, iar copiii erau la etajul doi. A făcut poză și a trimis-o într-un grup pe viber.

Mamele au intrat în panică. Într-adevăr, educatoarea era singură, fără ajutor de educator, și a mers să aducă mâncarea copiilor.

Copiii de la grădinița nr. 26 din Capitală, căci este vorba despre această instituție, în fiecare zi rămân singur timp de 15 minute.

Pericole nu se termină aici, potrivit unui părinte:

„Dar din acele care sunt, nu cred că o să fie o problemă dacă cineva dintre ele va aduce mâncare în grupă, pentru că, punând pe cântar, doi paşi făcuţi de o altă dădacă şi copiii lăsaţi fără supraveghere, chiar dacă geamul e închis, în încăpere sunt ustensile pentru mâncat: furculiţe, cuţite. Iar ei sunt copii. Se pot certa de la o jucărie, se pot lovi, se pot împinge. Anul trecut mi-am luat copilul de la grădiniţă cu degetul bandajat, fiindcă a fost prins în uşă, fiindcă erau fără supraveghere. Educatoarea era dusă după mâncare. Adică nu suntem la primul caz negativ care se întâmplă, dar incidentele care au loc sunt din cauză că aceşti copii nu sunt supravegheaţi. Tot ce vreau de la ei e să-mi ştiu copilul în siguranţă”, spune un părinte contactat de portalul deschide.md.

alte Articole interesante