În curând vom afla, cu ajutorul telefonului mobil, în cât timp troleibuzul ajunge în stație

Locuitorii capitalei vor putea afla, cu ajutorul telefonului, în cât timp troleibuzul sau autobuzul va ajunge în stație. Un sistem de monitorizare GPS, care va permite acest lucru, a fost prezentat astăzi de o firma din Ucraina, scrie protv.md.

separator
Autoritățile spun că într-o luna ar putea fi lansată licitația, la care așteaptă să se înscrie mai multe companii. Cu ajutorul aplicației, care va putea fi descărcată gratuit pe telefonul mobil, pasagerul va putea vedea traseul mijlocului de transport, unde se află acesta și în câte minute va ajunge la stație.

Acest tip de monitorizare funcționează pe baza unui sistem de GPS, care va fi instalat în troleibuzele și autobuzele din capitală. Datele se reinoiesc în aproximativ 10 secunde. Reprezentantul companiei din Ucraina, care a prezentat astăzi sistemul, spune că serverul calculează timpul și în cazul în care vehiculul este blocat în ambuteiaj.

Informația va putea fi accesată doar de cei care au telefoanele mobile conectate la internet. Totuși, această ar putea afișată și pe panourile de la stațiile de așteptare, așa cum se întâmplă în țările europene. Pentru acest proiect din bugetul muncipal s-a alocat un milon de lei.

alte Articole interesante