Curcuma cu miere – cel mai puternic antibiotic și antiinflamator natural

Turmericul sau curcuma este unul din cele mai utilizate condimente în bucătărie, datorită aromei și gustului deosebit. În același timp, curcuma este folosită pe larg în medicina naturistă, după ce s-a descoperit că aceasta are proprietăți uimitoare antibacteriene, anti-inflamatoare, dar și anticanceroase. Mai mult, s-a stabilit că amestecul de curcuma cu miere potențează și mai mult proprietățile curative benefice.

separator
Numeroase studii științifice au confirmat beneficiile pe care le are turmericul asupra sănătății. Un compus activ denumit curcumină poate reduce inflamația și previne cancerul. De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene și protejează ADN-ul contra acțiunii factorilor degradanți de mediu. . Aceasta afectează 700 de gene în corpul nostru și tratează mai mult de 160 de probleme de sănătate. Proprietățile sale antiinflamatorii ne pot ajuta să tratăm afecțiuni precum osteoartrita.

Mulți experți susțin că turmericul este de ajutor în afecțiuni hepatice, respiratorii, tulburări autoimune, osteoartrită și probleme neurologice. Acesta conține un compus numit turmeron, un remediu natural împotriva bolii Alzheimer, ce sporește funcția creierului, repară celulele nervoase și suprima acumularea de placă beta-amiloidă în creier, considerat unul dintre factorii majori ai bolii Alzheimer.

Proprietățile foarte puternice antioxidante și antiinflamatorii recomandă turmericul în prevenirea și tratarea multor tipuri de cancer, cum ar fi: cancerul gastric, de sân, de plămâni, ficatul și colon. Ea are un efect mai bun decât chimioterapia, deoarece lasă celulele sănătoase intacte, afectând în același timp celulele maligne.

Turmericul combinat cu miere are proprietăți puternice antibacteriene și antivirale. Cum se prepară amestecul: 1 lingură de praf de turmeric se amestecă cu 100 gr. miere, într-un borcan de sticlă.

Mierea cu turmeric se folosește în caz de răceală sau gripă, câte o linguriță de 2-3 ori pe zi. Amestecul se lasă să se topească încet în cavitatea bucală ori se consumă cu o ceașcă de ceai.

Notă: articolul are doar scop informativ, înainte de utilizare se recomandă să consultați medicul.

alte Articole interesante