Dădaca ar fi ascuns faptul că s-a îmbolnăvit de tuberculoză

O adevărată panică s-a creat în rândul părinților care își duc copiii la grădinița nr. 68, din sectorul Rîșcani al Capitalei. Printre părinți se vorbește că o dădacă cu formă deschisă de tuberculoză a fost internată în spital.

separator

Zvonurile nu sunt în niciun caz nefondate. Se pare că totul este într-adevăr așa.

 

În fiecare zi, grădinița este vizitată de aproximativ 80 de persoane. ,,Am lucrat în această grădină timp de 40 de ani și prima dată când se întâmplă așa ceva”, spune lucrătorul medical al instituției. Potrivit acesteia, când asistenta s-a îmbolnăvit, s-a dus la medicul de familie. A primit tratament pentru pneumonie timp de câteva săptămâni, dar care nu a fost eficient. Ulterior, de la începutul lunii februarie, femeia fost internată la spitalul Spitalului clinic municipal de ftiziopneumologie.

Potrivit lucrătorului medical, dădaca nu se va mai întoarce la locul de muncă.

 

„Despre faptul că a existat un astfel de incident, am aflat abia acum, la începutul lunii martie, sunt in stare de șoc”, spune unul dintre părinți, deranjat că administrația instituției ar trebui să fie mai activă și să lucreze mai strâns cu părinții. „Ni s-a spus să facem un test Mantoux, dar nu am știut pe deplin toate detaliile”, mai spune părintele.

,,Avem un contingent foarte greu de părinți, aproape că nu-i vezi, de aceea ne așezăm la telefon, în sensul direct al cuvântului, și vorbim cu ei. Vom explica, ce este testul Mantoux, în plus, acum este situația epidemiologică dificilă din Chișinău, orașul este plin de viruși. Dacă s-a întâmplat, trebuie să acționăm în conformitate cu instrucțiunile”, mai spune lucrătorul medical.

sursa: www.sputnik.md

alte Articole interesante