De ce doar 10% dintre femeile care au slăbit, reușesc să-și mențină greutatea?!

După luni de sport și alimentație rațională, ai ajuns la kilogramele dorite? Crezi că așa vei fi în continuare, fără niciun efort? De fapt, perioada de menținere este mult mai complicată decât cea de slăbire. Doar între 5 și 10% dintre persoanele care au slăbit, au reușit să-și mențină greutatea.

separator

Persoanele care au slăbit necesită cu aproximativ 400 de calorii mai puțin pe zi pentru a se menține, comparativ cu cele de aceeași greutate care nu au trecut niciodată prin vreun regim de slăbit.

Te întrebi ce poți face pentru a contracara tendința organismului de a acumula kilogramele pierdute? Cercetătorii au analizat situația a peste 10.000 de persoane, care au slăbit 10-20 de kilograme și s-au menținut timp de peste un an. Aceștia au reușit pentru că au schimbat tactica folosind strategii diferite de cele care i-au ajutat să slăbească în prima etapă.

„A slăbi și a te menține sunt de fapt două lucruri diferite. Majoritatea persoanelor cred că cel mai greu e să slăbești, când de fapt partea cea mai grea e păstrarea greutății. Adevăratul succes în lupta cu kilogramele este să reușești să te menții la greutatea dorită”, spun nutriționiștii.

Citește și câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți menții greutatea!

alte Articole interesante