De ce este periculos să fierbi de două ori aceeași apă

Se întâmpă deseori să constați că îți mai rămâne suficientă apă în ceainic pentru a-ți face încă o ceașcă de ceai sau cafea, însă specialiștii avertizează că este periculos să consumi apa care a fiert de două sau mai multe ori.

separator

 

Prin fierberea apei de mai multe ori, nivelul de oxigen scade considerabil și se acumulează substanțe cu potențial dăunător, cum ar fi arsenicul, nitrații și flouridele care există în compoziția apei în urma schimbării structurii chimice a acesteia prin fierbere. Aceste substanțe se acumulează peste limita admisă și pot să dăuneze,susține autoarea Dr. Ann Marie Helmensteen.

Nitrații, la reîncălzire, devin nitrosamine și devin cancerigeni. Aceste substanțe chimice sunt asociate cu cancer, cum ar fi leucemia și limfomul Hodgkin și a altor forme de cancer. Concentrațiile de fluor pot avea un efect negativ asupra dezvoltării neurologice a copiilor, în special, dezvoltarea functiei cognitive.

Alte minerale utile în doze mici (de exemplu, sărurile de calciu), atunci când apa este fiartă de mai multe ori, pot provoca pietre la rinichi și îngroșarea pereților arteriali.

Mai mult, probabil că ai observat că apa refiartă are un gust oribil, iar ceaiul pregătit cu această apă este dezgustător.

alte Articole interesante