De ce să nu bei apa care a stat peste noapte în pahar

În timp ce dormim, consumăm rezervele de apă ale corpului și din acest motiv atunci când ne trezim în zori, primul gând este să bem paharul de apă pe care l-am lăsat pe noptieră, însă acest lucru nu este recomandat.

separator

paharPotrivit Dr. Kellogg Schwab, director al Johns Hopkins University Institutul de apă, acest pahar de apă lăsat în aer liber, la temperatura camerei, trece printr-un proces de invazie a microorganismelor toata noaptea. In timp ce apa tratată conţine clor, care controlează prezenţa acestor microorganisme, la temperatura camerei, ele încep să se multiplice rapid.

Şi dacă analizăm profund această problemă, ne dăm seama că, atunci când lăsăm un pahar de apă descoperit toata noaptea, acesta este expus la praful care circulă prin cameră toata noaptea, aşa cum apa este expusă la dioxid de carbon, care este cel mai important factor ce formează germenii din apa, apoi scade pH-ul şi aroma apei se modifică.

Aşadar, paharul de apă ţinut o noapte întreagă pe noptiera de lângă pat devine un cocktail de germeni. Un alt obicei la care suntem obişnuiţi este să ţinem sticlele de apa în vehicul sau ore în şir în soare. Sticlele de plastic conţin BPA, substanţă chimică toxică, care se elimină mai mult la căldură şi astfel riscăm să ne îmbolnăvim.

sursa

alte Articole interesante