Dezastru în Moldova. Ce-i de făcut!?

În Moldova sunt importate milioane de pungi și alte obiecte de plastic, care, potrivit specialiștilor, nu se descompun în sol nici în 500 de ani. În același timp, în țara noastră, autoritățile nu se grăbesc să rezolve problema acestor deșeuri, așa cum se întâmplă în țările europene dezvoltate, acolo unde resturile de plastic sunt colectate separat, iar apoi sunt reciclate, ca să nu ajungă în mediul înconjurător.

separator

Un dezastru ecologic s-a produs, recent, în Bulboaca, raionul Anenii Noi. De fapt, acest dezastru continuă, zi de zi, pentru că mediul și solurile Moldovei sunt otrăvite tot mai mult cu deșeuri chimice.

O locuitoare din satul Bulboaca ne-a trimis acest mesaj:

,,Săptămâna trecută, a luat foc gunoiștea de la Bulboaca. Un fum greu și dens a împânzit zona, iar cu această ocazie un alt dezastru ecologic a ieșit la iveală. Un internaut a mers la fața locului și a surprins imagini video. Și ce să vedem, oameni buni? Zona este invadată de pungi de plastic, care se răspândesc pe hectare întregi. O adevărată catastrofă! Autorităților nu le pasă de sănătatea noastră și viitorul copiilor noștri. În Moldova, nu se reciclează plasticul, el ajunge în sol.
,,Haideți măcar noi să facem un pas înainte: să nu mai aruncăm pungile de plastic la gunoi, să reducem folosirea lor, pe cele vechi să le spălăm și să le depozităm. Uitați-vă ce se face în jurul nostru! Așa nu se mai poate!”.

alte Articole interesante