Din martie vor fi eliberate certificate de înmatriculare a mașinilor de model nou

Începând cu 1 martie 2018, Agenția Servicii Publice va elibera certificate de înmatriculare a vehiculelor de model nou VP2017. De asemenea, din data de 26 februarie, vor fi eliberate certificatele de înmatriculare provizorii de model nou.

separator

Prin urmare, câmpul de date D2 se reformulează din „Modelul” în „Tipul vehiculului”, Câmpul de date D3 se reformulează din ”Tipul caroseriei” în ”Descrierea comercială”, iar câmpul de date J1 se reformulează din ”Tipul vehiculului” în ”Categoria/subcategoria vehiculului”.

Câmpul de date P5 ”Numărul motorului” se exclude, iar câmpul de date X se reformulează în ”X1 Menţiuni speciale”. Totodată, certificatul de înmatriculare va fi completat cu un câmp de date nou ”J2 Tipul caroseriei”. În baza cererilor privind confecționarea certificatelor de înmatriculare depuse până la data de 24 februarie inclusiv, vor fi eliberate certificate de înmatriculare de model vechi VP2015.

Potrivit stiridinmoldova.com, cetățenii care vor depune cereri privind confecționarea certificatelor de înmatriculare începând cu ziua de 26 februarie curent vor primi certificate de model nou. Totodată, certificatele de înmatriculare solicitate până la data de 24 februarie 2018 vor fi perfectate până în ziua de 28 a lunii inclusiv, indiferent de termenul de acordare a serviciului ales.Agenția Servicii Publice atenționează cetățenii că, în contextul modificărilor operate, în perioada 26-28 februarie 2018 va fi sistată recepționarea comenzilor pentru serviciile de eliberare a certificatului de înmatriculare în regim de urgență (6, 24 ore, 3 zile lucrătoare).

Certificatele de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare provizorii pentru vehicule, eliberate până la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 423 din 12 iunie 2017, rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate al acestora. Prețul noilor documente rămâne neschimbat.

Sursa

alte Articole interesante