Dinu Tamazlacaru, balerinul moldovean care, ieri, a devenit erou la toate televiziunile din Germania!

Artistul moldovean Dinu Tamazlacaru este prim-balerin al Teatrului de Operă și Balet din Berlin. Ieri, în capitala Germaniei, a fost lansată biografia artistului. Astfel, toate televiziunile și posturile de radio au vorbit despre deschiderea stagiunii din Berlin, cu Dinu Tamazlacaru în rolul principal și, bineînțeles, detalii despre lansarea cărții biografice.

separator
Dinu Tamazlacaru a facut școala de balet la Colegiul de Coregrafie din Chișinău, apoi a studiat la Conservatorul de la Viena, iar în anul 2002 a câștigat prestigiosul Prix de Laussane. De ani buni, Dinu Tamazlacaru este stabilit în Germania și călătorește cu spectacole în întreaga lume, fiind unul din cei mai apreciați balerini ai planetei.

Noua carte, de Jan Stanislaw Witkiewicz, în limba germană și engleză, va fi publicată pe 15 septembrie 2019, fiind intitulată „Dinu Tamazlacaru”, ca și carte de Teatru der Zeit.

În această vară, Dinu Tamazlacaru s-a căsătorit cu balerina Camilla Proust.

Dinu este fiul artistei Ileana Osoianu, sora mai mare dintre ,,Surorile Osoianu”. Într-un interviu anterior, Ileana Osoianu declara că reușește să își vadă fiul doar o dată pe an.

Dinu este, de fapt, moldoveanul care a ajuns celebru în întreaga lume, datorită educației alese, muncii, perseverenței. Vezi video!

Dinu Tamazlacaru va evolua la Chișinău în data de 14 septembrie curent, în baletul „Don Quihote” din cadrul festivalului „Invită Maria Bieșu”, pe scena Teatrului de Operă și Balet din Chișinău!

alte Articole interesante