Directorul gimnaziului-internat nr. 3 din Capitală a fost condamnat la ani grei de închisoare. Ce pedeapsă au cerut procurorii?

Directorul Gimnaziului –internat nr. 3 din capitală, Iurie Sandler, a fost condamnat la 17 ani și șase luni de închisoare, iar complicele său va trebuie să stea după gratii 17 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în instanța ierarhic superioară.

separator
Acesta, dar și complicele lui, un om de afaceri, a fost găsit vinovat de trafic de copii. Procurorii au stabilit că directorul Gimnaziului a transmis omului de afaceri un copil plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală.

Ca urmare, cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de către sponsor, unde a fost exploatat sexual de către acesta.

În luna septembrie 2017, în rezultatul intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, acestuia fiind acordată asistenţa socială şi psihologică necesară, scrie tv8.md.

După ce a fost arestat pentru trafic de copii, tot mai mulţi tineri au fost audiaţi de procurori, iar o fostă elevă a povestit detalii despre ororile prin care au trecut copiii atunci când se aflau în internat: directorul obișnuia să dezbrăce fetele în pielea goală şi le lovea peste fese.

alte Articole interesante