Galina Tomaș, invitată la emisiunea Acasă Devreme: cum poți testa calitatea apei și de ce este important să consumi apa alcalină

Apa este un nutrient esențial pentru organism și cel mai consumat produs la nivel mondial, iar calitatea apei pe care o consumăm poate influența considerabil asupra stării de sănătate a organismului și asupra longevității într-un final. Tocmai din acest motiv, pentru a-și menține corpul mereu hidratat, fiecare om ar trebui să consume zilnic o apă de înaltă calitate. Un aspect important în acest sens îl reprezintă Ph-ul apei (echilibrul acido-bazic), dar și echilibrul electrolitic al apei.

separator

În Moldova, poluarea apelor este o problemă reală: nitraţi, reziduuri și substanţe toxice, sunt întâlnite prea des.

Invitată la emisiunea Acasă Devreme de la Jurnal TV, nutriționista Galina Tomaș a vorbit despre calitatea apei pe care o consumă moldovenii, despre importanța testului de determinare a calității apei, dar și despre sursele de apă recomandate pentru hidratarea constantă a corpului.

Specialista a efectuat în direct câteva măsurări ale indicatorilor menționați, din diferite surse de apă: apa de izvor, plată și mineralizată, apa de la robinet, apa carbogazoasă din comerț, sau acidulată. Rezultatele au arătat diferența! Vezi video:

alte Articole interesante