Doi bărbați de 36 și 45 de ani au murit din cauza complicațiilor gripei

Numărul deceselor din cauza complicaţiilor provocate de gripă de la începutul sezonului rece a ajuns la 12. Dintre acesea, trei persoane au decedat în ultimele trei zile: doi bărbați de 36 și 45 de ani și o femeie de 62 de ani.

separator

Victimele sunt persoane nevaccinate şi care aveau boli cronice. În sezonul rece, în scopul monitorizării răspândirii virusurilor gripale, au fost prelevate peste 640 de probe de la pacienţi. În 34 la sută din cazuri a fost depistat virusul gripal de tip AH1N1.

În acelaşi timp, în total în această perioadă au fost înregistrate peste 140 de mii de infecţii acute a căilor respiratorii, în creştere cu 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Medicii vin cu un apel să se adreseze la medic la primele simptome şi să evite automedicaţia.

Tulpina dominantă a virusului gripal În Republica Moldova este AH1N1, cu un impact moderat asupra sistemului de sănătate. În total s-au înregistrat 541 de cazuri de gripă clinică în 27 de teritorii administrartive.

„Gripa a fost, este și va fi o infecție imprevizibilă, atât prin particularitățile cât și prin manifestările clinice. Încep de la manifestări ușoare până la manifestări grave, chiar și cu deces”, a declarat Aliona Serbulenco, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante