Doliu în lumea medicală. S-a stins din viață un tânăr și talentat chirurg din Chișinău

Un mesaj trist a venit din partea Spitalului Clinic Republican din Chișinău. În urma unui accident rutier, a plecat în lumea celor drepți talentatul chirurg Ion Cucu, medicul care a salvat sute de vieți, activând în cadrul secției Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică a SCR.

separator

,,Cu profund regret anunțăm, ca în urma unui accident, ne-a părăsit unul dintre cei mai talentati chirurgi dedicati profesiei  – chirurgul Ion Cucu. Transmitem condoleanțele noastre familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe Ion Cucu”, este mesajul personalului clinicii, postat pe rețelele sociale.

Colegii îl descriu drept medicul cu ,,mâini de aur”.

,,Pe scena vieții și-a jucat rolul cât a putut de bine, acela de fiu, frate, tată, soț, prieten și orice alt rol încredințat. A realizat lucruri minunate și cu multă demnitate pentru comunitatea medicală. Pentru talentul si inteligența sa era atât de iubit! Avea rezultate remarcabile în Chirurgia ficatului și a căilor biliare extrahepatice, dar și orice alte patologii complicate le rezolva cu mare succes. Avea forță, dorință, multă răbdare și sensibilitate, s-a dedicat cu multă dăruire profesiei nobile, uneori în derimentul sănătății personale. Păcat că frumosul său drum s-a întrerupt brusc provocând multă durere celor mai scumpi sufletului său. Chipul lui bland, o voce de Înger, o voce care vindeca, ne însoțește și acum ca o Icoană, pașii nostrii căutându-L mereu, mereu… L-am cunoscut, l-am apreciat, l-am admirat! S-a stins un OM dintre oameni, s-a stins un OM PENTRU OAMENI… Acum, dragul și scumpul nostru coleg și prieten IONEL, când poţi mângâia doar visele celor dragi – fiicele scumpe, soția, Mama și Tatăl împovărați de vremuri, rudele îndurerate, noi prietenii vom încerca să le aducem un strop de alinare şi o oază de speranţă, pentru ca, acolo, sus SĂ TE ODIHNEȘTI ÎN PACE”.

Medicul Ion Cucu activa inclusiv în cadrul unui spital privat din capitală.

Condoleanțe familiei îndurerate!

alte Articole interesante