Două femei din România construiesc primul spital pentru copiii cu cancer

Două românce, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, vor să construiască primul spital pentru copii bolnavi de cancer, în București.

separator
Banii provin din donaţiile a 200.000 de români, iar cele două femei au vorbit despre sensul comun găsit în ajutorarea copiilor afectaţi de teribila boală. Primul spital de oncologie pediatrică va avea la subsol buncăre de radioterapie şi va avea 200 de paturi, duşuri şi toalete în fiecare salon, săli de operaţii, spaţii de joacă şi inclusiv un cinematograf. Construcţia este însă şi o palmă peste obrazul guvernanţilor, care nu au fost în stare să construiască un spital. Asta deşi sunt la dispoziţie fonduri europene şi nu se folosesc, deşi în ţară, an de an, mor prea uşor, prea repede, copii care în ţări civilizate sunt salvaţi.

Dorinţa celor două, Oana şi Carmen, a venit dintr-o întâmplare petrecută în urmă cu nouă ani de zile, pe când o mamă disperată cerea ajutorul pentru salvarea vieţii fiului său: “Un băiat de 17 ani avea leucemie, iar ea încerca să strângă 150 de mii de euro să plece la tratament în străinătate. Şi am primit mailul ăsta şi mi s-a părut foarte greu prin ce trece femeia asta. Singurul ei copil”, spune Oana pentru Stirile Pro TV. În cele din urmă, băiatul s-a stins, dar femeile au continuat să lupte.

″Ştii ce mi se pare mie extraordinar în povestea asta? Ca nişte sute de mii de oameni au venit alături de noi. Şi îmi aduc aminte de o situaţia asta foarte clară: descarcam cărămizi din mână în mână…şi pentru mine asta înseamnă comunitate. Cărămidă aia pe care o pui…îmi vine să plâng…aşa văd eu spitalul ăsta. Nişte sute mii de oameni care pun acolo cărămizi, mi se pare cel mai extraordinar lucru”, a încheiat aceasta. Campania se numeşte „Bursa de fericire – Noi facem un spital” şi se acceptă în continuare donaţii.

alte Articole interesante