Dulciuri fără zahăr! Rețete rapide și sănătoase

Ești de acord că, este greu să reziști tentației de a mânca „ceva bunișor” măcar o dată la câteva zile, sau chiar zilnic. Nutriționiștii, recomandă că, cel mai bine este să pregătești prăjiturile și alte bunătăți în casă, cu o cantitate mică de zahăr sau chiar fără zahăr. Unde mai pui că ele sunt o alternativă grozavă pentru cei mici?

separator

1. Cheesecake cu banane, fara coacere

Ai poftă de un dulce cremos și răcoritor, dar care să nu conțină zahăr din abundență? Aceasta rețetă de cheesecake e exact ce cauți. Ingredientul principal sunt bananele, fructe suficient de dulci încât să suplinească rolul zahărului în rețetă.

Dacă totuși preferi un dulce mai… dulce, poți adăuga una, maxim 2 linguri de zahăr.

2. Jeleuri de casa din 3 ingrediente

Una din cele mai simple rețete făra adaos de zahăr este cea de jeleuri preparate acasă. Acestea se fac fără preparare termică, sunt perfecte în zilele călduroase și sunt dulciurile perfecte care să înlocuiască jeleurile apetisante pe care cei mici le întâlnesc la tot pasul în comerț. În plus, dacă ai un suc natural preferat îl poți folosi pentru a face jeleuri de casa aromate pe gustul tău. La fel ca și în cazul cheesecake-ului, zahărul poate fi adăugat acestei rețete: poți tăvali fiecare din jeleuri prin zahăr pentru a le face mai puțin lipicioase. Trebuie să recunoști că în mod cert cantitatea de zahăr este mai mică, chiar și în această situație.

6. Înghețată de banane

Când temperaturile depășesc un nivel tolerabil îți dorești din suflet o înghețată, două, trei. Decât să bați un drum până la magazin și să iei un desert despre care nu știi mare lucru, nu mai bine prepari deliciul răcoritor la tine acasă? Partea cea mai bună e că nu trebuie să ai decât 3 ingrediente în casă, iar dacă ai avut inspirația sa pui bananele la păstrare la congelator, e cu atât mai bine: vei putea servi înghețata de casă în numai cinci minute.

Sursa

alte Articole interesante