Echipa medicală de la Urgență a oferit detalii despre cazul familiei intoxicate din Cantemir

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMUP) a oferit detalii cu privire la cazul familiei intoxicate din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir.

separator

Potrivit unui comunicat, serviciul AMUP a fost solicitat pe data de 29 octombrie, la ora 03:15, pentru 3 copii, cu simptome de vomă, dureri epigastrice, amețeală.

O echipă AMUP s-a deplasat la locul solicitării. Mama a relatat că voma a apărut brusc pe data de 28 octombrie, la ora 11:30 noaptea, după ce copii au consumat anumite produse alimentare.

Preventiv, medicii au stabilit diagnosticul de gastro-enterită acută. Pacienților li s-a acordat AMUP, medicii insistând ca pacienții să fie transportați la spital. Mama a refuzat transportarea la spital a copiilor, fiind indicat refuzul în documentația medicală. Echipa a solicitat ca minorii să fie supravegheați de medicul de familie.

La ora 06:59, 29 octombrie, a parvenit solicitare repetată în adresa Serviciului AMUP. Astfel, pacienților li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital și au fost transportați sub monitorizarea echipelor AMUP la Spitalul Raional Cantemir, pentru tratament medical ulterior.

Doi adulți și trei copii au fost internați în stare gravă în spital. Ieri au murit două surori, de 4 și 11 ani. Noaptea trecută, pe patul de spital s-a stins și băiatul de 11 ani.

alte Articole interesante