Efectuează gratuit o mamografie digitală! Iată când ajunge echipa mobilă în localitatea ta

Utilajele mobile de diagnosticare și-au început activitatea în localitățile din țară, pentru a efectua screening mamar gratuit tuturor femeilor care doresc să își verifice starea de sănătate. Echipele medicale mobile sunt dotate cu un mamograf digital. Totodată, meducul și asistenta medicală oferă recomandări pentru prevenirea cancerului mamar.

separator
În cele mai multe din cazuri, cancerul mamar este depistat în stadii tardive ale bolii, atunci când, din păcate, nu se mai poate face nimic pentru paciente. Și asta pentru că cancerul mamar nu are simptome în fazele incipiente de boală. Iată de ce este importantă efectuarea screening-ului mamar profilactic tuturor femeilor – screening-ul este o metodă de testare care își propune să detecteze cancerul la persoanele care nu prezintă nici un simptom.

Potrivit medicilor, doar 15-20% din cazurile de cancer mamar sunt depistate în fazele asimptomatice ale bolii. Însă, numărul acesta ar trebui să fie cu mult mai mare. La screening-ul mamar sunt invitate femeile cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, asimptomatice în ceea ce privește glandele mamare. Examinarea se realizează o dată la 2 ani.

Iată orarul efectuării mamografiei digitale și consultațiilor echipei medicale mobile:

alte Articole interesante