Momente grele. Elena Udrea a fost reținută pe stradă, în Costa Rica, în timp ce era cu fetița la plimbare

Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate în Costa Rica după ce poliția locală a pus în aplicare o cerere a Interpol. Fostul Ministru al Turismului din România este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

separator

Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională din România. Ambele aveau alertă roşie în baza de date Interpol, precizează instituţia.

Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împtriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat.

Elena Udrea a anunţat în 20 septembrie că a născut o fetiţă, avocatul ei, Veronel Rădulescu, declarând că din acel moment nu mai există nicio şansă ca aceasta să fie extrădată, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă. Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

sursa

alte Articole interesante