Este cod roșu de caniculă în Italia

Temperaturile au încins aproape toată Europa. Este caniculă în Franța, Spania, Grecia, Albania și Germania. Meteorologii din aceste țări au emis avertizări cod portocaliu de caniculă, iar în Italia este cod roșu.

separator

Un val de aer fierbinte a urcat din nordul Africii și a adus temperaturi uriașe în majoritatea țărilor din sudul continentului.

Ministerul de Externe de la București informează cetăţenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii, în perioada 26-27 iunie 2019, mai multe regiuni din Italia ale ţării se confruntă cu un val de caniculă.

Potrivit MAE, autorităţile locale din Italia au emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în oraşele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti şi Roma (Lazio).

A fost emis şi un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării.

În Franța, sunt prognozate temperaturi de 42 – 43 de grade la umbră. Meteorologii francezi au emis cod portocaliu de caniculă.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde meteorologii au anunţat un episod de caniculă, care va dura până la sfârşitul lunii iunie. Pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei şi departamentul Seine-et-Marne a fost emis un ”cod portocaliu” de caniculă.

alte Articole interesante