Europa, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Video!

Europa va fi lovită de două valuri de aer polar în perioada următoare, România, dar și R. Moldova vor fi din plin afectate de frigul arctic, începând de săptămâna care urmează, anunță specialiștii de la Severe Weather Europe.

separator
Potrivit meteorologilor de la Severe Weather Europe, cel puțin două valuri de aer polar vor afecta continentul european în următoarele zile, primul urmând să ajungă în partea de est a Europei, iar al doilea mai spre vest.

Astfel, potrivit meteorogilor, începând de marți, 23 octombrie, vremea se va răci în cea mai mare parte a estului Europei, inclusiv în R. Moldova, unde temperaturile vor scădea dramatic, pentru această perioadă a anului. După cum se poate vedea din hărțile realizate de specialiștii Severe Weather Europe, masa de aer rece din regiunea arctică va afecta zone din Europa Centrală, peninsula Balcanică și SE Mării Mediterane.

După ce primul val de aer polar va trece, un al doilea val de frig arctic va lovi partea de vest a Europei începând din weekend-ul 27-28 octombrie. Pe măsură ce frontul atmosferic din Oceanul Atlantic se deplasează mai departe spre nord în regiunea arctică, acesta va împinge masa de aer rece către Europa Centrală și de Vest, urmând să ajungă în cele din urmă și în Marea Mediterană. Un front de aer rece va afecta apoi și peninsula iberică și mai departe nordul Africii, anunțându-se ninsori la altitudini mici.

Potrivit imaginilor, temperaturile pot ajunge în unele zone chiar și la minus 12-16 grade. Specialiștii de la Severe Weather Europe prezintă și o animație cu cele două valuri de aer polar care vor afecta Europa

sursa

alte Articole interesante