Evaziune fiscală de proporții la o mare întreprindere, cu un prejudiciu de peste 30 milioane de lei. 5 persoane au fost reținute

Astăzi, 11 septembrie 2019, Inspectoratul Național de Investigații (INI) a IGP, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul Vamal au efectuat percheziții și rețineri, pe faptul evaziunii fiscale și spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acționa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din republică.

separator
Grup criminal organizat specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne

În urma activității grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30 000 000 lei pentru bugetul de stat. Schema infracțională criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei și a produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

Cinci persoane reținute și 11 percheziții efectuate

Au fost efectuate 11 percheziții și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. În prezent, 5 persoane au fost reținute, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

Imobile și automobile de lux din acțiuni de evaziune fiscală

În baza investigațiilor efectuate, forțele de ordine au dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și 10 automobile, inclusiv de lux.

alte Articole interesante