Evelina Bledans, criticată și acuzată după ce a anunțat că va deveni mamă din nou, la 49 de ani

Evelyn Bledans, în vârstă de 49 de ani, va deveni mamă. Actrița mai are doi copii, printre care un fiu care suferă de sindromul Down, iar recent a recurs la fertilizarea in vitro, pentru a rămâne însărcinată din nou.

separator
Invitată la emisiunea lui Andrei Malahov, actrița din Rusia  a fost criticată de o femeie din platou pentru faptul că a admis sarcina la o vârstă înaintată şi pentru că are deja un copil cu sindormul Down. În urma criticilor primite, actrița a lovit-o în direct pe femeia din public.

„Este periculos să dai naştere după 30-40 de ani, dar la 49… Ce ai în cap? Vrei să dai naştere unui alt copil bolnav? Vrei să aduci pe lume un alt copil cu sindromul Down? Nimeni nu are nevoie de un astfel de copil, nici societatea, nici tu“, i-a spus femeia din platou.
„Nenorocito! Asta este pentru copilul meu! Poţi spune orice despre mine, dar lasă-mi copilul în pace“, a spus Bledans, iar în platoul emisiunii s-a iscat un adevărat scandal.

Totuși, medicii susțin că sarcina la o vârstă avansată are un mare risc pentru viața viitorului copil, dar și a mamei.

„Femeile de această vârstă au risc înalt de naștere prematură, greutate mică la naștere, hipertensiune arterială, diabet gestațional, placenta previa, nașterea copilului cu diverse anomalii. În ceea ce privește starea de sănătate a copilului, după 35 de ani crește riscul nașterii unui copil cu malformații sau anomalii cromozomiale, cum este sindromul Down“, declară Dr. Irina Belyakin, din Moscova.

Potrivit medicilor, întinerirea corpului feminin după nașterea copilului este un mit. Dimpotrivă, o femeie în vârstă își sacrifică toate rezervele sale și îi va fi dificil să aibă grijă de ea și de copil.

alte Articole interesante