Exerciții fizice pe care le poți face împreună cu bebelușul tău

De curând ai născut și ai rămas cu kilograme în plus, și cu burtica proeminentă? Nu te întrista, există soluții practice care îți vor oferi o doză de bine ție și bebelușului tău. De ce? Pentru că le poți face cu el în brațe, astfel ”topind” miraculos colăceii din jurul taliei și kg acumulate în timpul sarcinii.

separator
Exercițiul „avionul”

Întinde-te pe spate, cu picioarele apropiate și perfect drepte, și ține-l pe cel mic la piept. Apoi, ridică-l ușor ca si cum ar fi un avion care decolează, până când mâinile tale sunt perfect drepte. Lasă-l pe cel mic jos, lipindu-l de piept și repetă acest exercițiu de zece ori. Rezultat: îți tonifici musculatura brațelor și pe cea a sânilor, dar totodată te joci cu cel mic.

Ridicări cu bebe

Așază-te în șezut, încrucișează-ți picioarele și ține-l pe cel mic, astfel încât să vă puteți privi în ochi. Apoi, ridică-l până când mâinile sunt perfect drepte, după care lasă-l în jos. Fă și de această data zece repetări.

Genuflexiuni cu bebelușul în brațe

După ce devii mămica, nici genuflexiunile nu vor mai fi la fel ca altă dată. Ia-l pe cel mic în brațe sau, dacă îți este mai ușor, pune-l într-un marsupiu, depărtează-ți picioarele și fă 3 serii de către 12 genuflexiuni, cu o pauză între ele. Nu te grăbi, inspiră și expiră profund și lasă-ți toată greutatea în tălpi.

Abdomene cu bebe

Întinde-te pe spate, îndoaie-ți genunchii și pune-l pe cel mic să stea pe burtica ta. Ridică-te ușor, facând abdomene. Fă 2 serii de câte 20 de astfel de abdomene.

Fandări cu bebelușul în brațe

Ține-l pe cel mic în brațe și fă 15 fandări pe un picior. Schimbă apoi piciorul și mai fă 15. Ideal ar fi să faci 3 astfel de serii.

Urcați treptele împreună

Fie ca stai la casa și ai o scară interioară, fie că locuiești la bloc și trebuie să ieși pe casa scării, urcatul și coboratul scărilor cu bebelușul în brațe poate fi cel mai bun antrenament cardio, mai ales dacă accelerezi ritmul.

Dansează cu bebelușul în brațe

Dansul îți asigură un antrenament cardio ușor, care implică toate grupele importante de mușchi și care îți îmbunătățește echilibrul și coordonarea. Totodată, vei fi și binedispusă, indiferent de cât de obosită și de stresată te simți. Poți face acest „exercițiu” în timp ce îți ții bebelușul în brațe sau îl poți ține într-un marsupiu, care îi va susține capul. Este suficient să pui muzica ta preferata și să începi să dansezi, ținandu-ți mușchii abdominali încordați.

Fă aceste ezerciții regulat, deoarece îți vor da mai multă energie și te vor binedispune. Endorfinele care sunt produse atunci când faci exerciții cu bebelușul îți vor da mai multă energie ca sț faci față schimbărilor din viața ta și în acest fel, te vei simți mai bucuroasă, vei fi mai încântată și mai binedispusă.

alte Articole interesante