Exercițiile care te binedispun în timpul sarcinii


Aliona Trifan,
Instructor Bio-Shape

În perioada gravidității multe femei simt că pierd controlul asupra propriului organism: se îngrașă prea rapid, nu mai pot respira, apar pete pe față, picioarele se umflă, devin nervoase etc. Pentru a-ți recăpăta controlul asupra corpului stimulează nivelul de energie prin sport. Nu numai că te vei simți mai bine făcând sport datorită secreției de endorfine; ci vei diminua durerile de spate prin întărirea și tonifierea mușchilor; vei reduce constipația prin accelerarea mușchilor intestinali; vei întări articulațiile care devin sensibile; te vei odohni mult mai bine, eliberându-te de stres; în plus, făcând exerciții fizice vei crește fluxul de sânge, iar pielea ta va căpăta o strălucire sănătoasă. 

Chiar dacă este în a 37 săptămână de sarcină, Sabina Guidea, arată foarte bine și poate fi invidiată de multe doamne. Ghidată de instructor Unica Shaping Club, Aliona Trifan, graviduța noastră va efectua 5 exerciții pe care ar fi bine să le practici și tu la domiciliu.

În timpul exercițiului respiră corect (inspiră la contractarea mușchilor și expiră la relaxarea lor) și nu forța, dacă simți că ai obosit.

Talie frumoasă chiar și cu burtică

  1. Începe exercițiul stând în poziție ortostatică cu brațele în jos;
  2. Din această poziție te înclini lateral la două unități într-o direcție, la fel faci în cealaltă direcție.

Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent, alternând direcția.

alte Articole interesante